Otroški čevlji

Otroci so ves čas aktivni, skačejo, tečejo, plešejo … zato potrebujejo kakovostno obutev. Njihova stopala v otroštvu rastejo, spreminja pa se tudi oblika stopal. Med 3. in 12. letom starosti dobivajo ožja stopala, izoblikuje se tudi nart. Otroci hitro prerastejo svoje čevlje, povprečno kar centimeter na leto med drugim in petim letom, od četrtega leta pa dve številke na leto!

Pravilna velikost čevljev je izredno pomembna za rast in udobje. Vezalke dajejo najboljšo oporo, vendar pa so izredno ustrezni????? sprijemalni paščki »na ježka«. Otrokom nikoli ne obujte čevljev starejših bratov in sester. Sicer boste morda prihranili nekoliko denarja, vendar boste hkrati tvegali nastanek resnih ortopedskih težav, saj so ti čevlji že oblikovani po obliki nog tistega, ki jih je nosil prej.

Precejšnja obraba čevljev na določenem mestu kaže nepravilnosti pri hoji. Če se boste pravočasno posvetovali s strokovnjakom, bo lahko ugotovil, za kakšne težave gre. Vedno izberite kakovostno obutev v pravi velikosti in jo redno preverjajte.