Nega usnja

Usnje je zelo dober material za kakovostno obutev, kljub temu pa ima tudi nekaj pomanjkljivosti: predolga izpostavljenost dežju usnje uničuje, vročina ga izsuši, zaradi sončne svetlobe zbledijo barve. Pravilna nega usnjene obutve je torej pomembna, če jo želite dolgo časa ohranjati lepo.

1. Čiščenje

Redno čiščenje je ključno pri negi obutve. Prah, blato in drugo umazanijo odstranite čim prej, da boste preprečili madeže na obutvi. Čevlje nežno obrišite ali skrtačite, če je treba, s toplo vodo. Pustite jih, da se posušijo v dobro prezračenem prostoru, nikakor pa ne na radiatorju ali drugi grelni napravi, saj bi jih to poškodovalo in skrčilo vrhnji material.

2. Nega s kozmetiko za čevlje

Izberite ustrezno negovalno sredstvo glede na vrsto usnja in barvni odtenek. Kremo za loščenje nanesite na čevelj s krožnimi gibi. Počakajte nekaj minut in skrtačite čevlje s kakovostno krtačko za poliranje ali mehko krpo, da bodo dobili lep sijaj in bodo videti kot novi. Vedno preberite deklaracijo na obutvi ali škatli in upoštevajte priporočeno nego za vzdrževanje.