Trendi

Na visokih petah

Elegantna obleka in visoke pete so še vedno najlepša oblačilna kombinacija! Drage dame, saj vem, da se čudite, da ste to slišale iz ust modne urednice in stilistke, ki se vsako novo modno sezono trudi, da bi modnim navdušenkam pokazala nov stilistični trik, še zlasti, ko gre za kombinacijo čevljev in oblačil. In vendar je zgoraj omenjena kombinacija tako estetsko prepričljiva, da ji do živega ne morejo niti zagovorniki udobja in nadvse trendnih kontrastov.

Kombinacija elegantnih salonarjev s stiletto peto v družbi ženstvenih oblek je tako preživela napad superg, elegantnih čevljev z nizko peto in celo bulerjev. Seveda ni nič narobe, še več, lahko je zelo modno, če prej naštete čevlje nosite z elegantnimi oblačili (ne pozabite na to, kako dobro so stiletto pete videti tudi v kombinaciji smoking suknjiča in hlač), a, roko na srce, visoke pete so v tej igri nedvomni zmagovalec.

V tokratno modno zgodbo sem vključila zelo trendne salonarje z vzorcem pitona, ki jih v višine ponese elegantna stiletto peta, medtem ko jim modni glamur in lahkotnost pričarajo fini paski, ki lepo poudarijo silhueto stopala. Salonarji se v popolnosti skladajo tako z ženstveno večerno koktajl obleko v srebrni barvi (kombinacija je kot nalašč za prihajajoče novoletne zabave), dnevno različico elegantno razpoložene obleke (ste videle, kako lepo se družita vzorec pitona na salonarjih in motiv geparda na obleki v črno-beli barvni kombinaciji) in podaljšanim klasičnim suknjičem, ki ga seveda v resničnem svetu nosite skupaj s sedemosminskimi hlačami elegantnega kroja (dobrodošla je široka različica ali tista na korenček).

Diplomirala sem na oddelku za Oblikovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani. Svojo profesionalno pot kot modna novinarka, stilistka in pozneje modna urednica sem začela leta 2000, ko sem pripravljala in urejala modne, lepotne in dekor strani za različne tednike in mesečnike.

Comments are closed.